Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:39:46 GMT

نشانه‌های اختلال یادگیری در کودکان را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۲۰۸۸

نشانه‌های اختلال یادگیری در کودکان را بشناسیم

یک روانشناس بالینی پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به تشریح اختلال یادگیری و آثار آن بر روی کودکان پرداخت و گفت: یادگیری کودکان با توجه به سن،‌ آموزش،‌ هوش و یا سایر آزمون های مورد انتظار دیگران، سنجیده و بر اساس معیارهای خواندن و نوشتن محاسبه می شود، از این رو اختلالات در یادگیری نه تنها در ناتوانایی‌های دیرآموزی و خواندن، بلکه بر عزت نفس کودکان و یا حتی افراد بزرگسال تاثیر مخرب می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مریم عبدالهی با بیان اینکه اختلال یادگیری فقط با خواندن جبرانی یا دیرآموزی مترادف نیست،‌ افزود: برخی کودکان و نوجوانان بطور ویژه دچار ناتوانی‌های یادگیری بخصوصی می شوند، برای نمونه دانش آموزان مبتلا به معلولیت های ادراکی و یا آسیب دیدگان مغزی، نیازمند آموزش ویژه‌ای با شیوه های منظم هستند و برای این منظور باید از کارشناسانی که عهده‌دار جبران ناتوانی یادگیری در بین کودکان و نوجوانان به صورت آموزش انفرادی یا گروههای کوچک هستند،‌ بهره برد.

این متخصص رواندرمانگر گفت: اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد، با توجه به سن، آموزش، هوش و یا براساس آزمون‌های معیار خواندن، نوشتن و محاسبه، از آنچه انتظار می‌رود بسیار کمتر باشد، اصطلاحا اختلال یادگیری اتلاق می‌شود. در واقع این اصطلاح به دانش‌آموزانی اتلاق می شود که به‌ طور مداوم در کارهای درسی خود با شکست مواجه می‌شوند و در عین حال در چهارچوب سنی کودکان استثنایی نمی‌گنجند.

وی ادامه داد: ظاهر این افراد طبیعی است، رشد جسمی و قد و وزن‌ معمولی و هوش عادی دارند، خوب صحبت می‌کنند، مانند سایر کودکان بازی و با سایرین ارتباط برقرار می‌کنند. در خانه به والدین در کارهای منزل کمک می کنند و مسئولیت پذیر هستند، اما توانایی لازم برای به جریان اندازی اطلاعات برای بیان کردن و بویژه نوشتن را ندارند.

این روانشناس گفت: با توجه به مشخصات کلی این دسته افراد، می‌توان آنها را در گروه دارای اختلال یادگیری قرار داد و اذعان کرد این افراد که اکثرا هم به تحصیل مشغول هستند در یک یا چند فرایند روانی که به درک کردن با استفاده از زبان شفاهی یا کتبی مربوط می‌شود، اختلال دارند که این نوع رفتار می‌تواند به شکل عدم توانایی کامل در گوش کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا حتی انجام محاسبات ریاضی ظاهر شود.

وی تصریح کرد: اکنون در برخی مواقع با کودکان و یا حتی افراد بزرگسالی مواجهه می شویم که علی رغم داشتن هوش طبیعی، در درس خواندن خیلی مشکل دارند، این مشکل که تحت عنوان اختلال یادگیری است نه تنها درس خواندن این گروه از افراد را بسیار مشکل می کند بلکه بر عزت نفس آنان تاثیری مخرب می گذارد.

این روانشناس برای شناخت بهتر والدین از کودکی که دارای اختلال یادگیری است،‌ اظهار داشت: در سنین مهدکودک می توان پیش بینی های لازم را برای ابهام زدایی در این خصوص به عمل آورد. با مشاهده این رفتارها در کودکان مانند ناتوانی در باز و بستن دکمه و یا زیپ لباس، گره زدن بند کفش، مداد به دست گرفتن، برش کاغذ با قیچی، تلفظ ناقص کلمات می توان فهمید که آنها دچار اختلال یادگیری هستند.

عبدالهی یادآور شد: چنانچه پدر و مادری این نشانه ها را در کودک خود مشاهده کرد، برای ارزیابی و تشخیص بیشتر باید به متخصص روانپزشک و یا روانشناس مراجعه کند. 

برچسب‌ها سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت روان سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد

دانشمندان خبر از کشف یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه انسان که «مغز کوچک» نیز نامیده می‌شود، داده‌اند.

به گزارش ایسنا، مخچه(cerebellum) با نامی که در زبان لاتین به معنای «مغز کوچک» است، تنها ۱۰ درصد از کل جرم مغز انسان را تشکیل می‌دهد. با این حال نباید اجازه داد اندازه کوچک آن ما را فریب دهد، چرا که بیش از سه چهارم نورون‌های مغز در این فضای کوچک جمع شده‌اند و چیزهای زیادی داخل آن اتفاق می‌افتد.

به نقل از اس‌ای، از قدیم این گونه تصور می‌شود که این قسمت از سیستم عصبی که در پایه جمجمه قرار دارد، بیشتر به هماهنگ کردن عملکردهای حرکتی مانند تعادل و حرکت مربوط می‌شود. اکنون تحقیقات جدید از فرضیه‌ای حمایت می‌کند که در حال اعتبار گرفتن است. این فرضیه نقش کلیدی مخچه را در یادگیری برجسته می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه پیتسبورگ و دانشگاه کلمبیا در این مطالعه جدید می‌خواستند بر اساس تحقیقات قبلی که منطقه خلفی-جانبی مخچه را به عنوان نقشی در اتصال آنچه می‌بینیم به حرکاتی که انجام می‌دهیم، شناسایی کنند.

آندریا بوستان، نوروبیولوژیست دانشگاه پیتسبورگ می‌گوید: فرض دیرینه درباره عملکرد مخچه این بوده است که تنها نحوه حرکت ما را کنترل می‌کند. با این حال ما اکنون می‌دانیم که بخش‌هایی از مخچه وجود دارد که به هم متصل هستند و به نظر می‌رسد که همراه با مناطقی از مخ تکامل یافته‌اند که نحوه تفکر ما را کنترل می‌کنند.

این تیم به میمون‌ها آموزش دادند که دست چپ یا دست راست خود را در پاسخ به تصاویر روی صفحه حرکت دهند و هنگامی که حرکات را درست انجام می‌دهند، به عنوان پاداش آبمیوه دریافت می‌کردند.

استفاده از داروها برای از کار انداختن موقت قسمت خلفی-جانبی مخچه میمون‌ها به طور قابل توجهی بر یادگیری آنها تأثیر گذاشت. حیوانات حتی با پاداش آبمیوه، به سختی به یاد می‌آوردند که قرار بود کدام دستشان را در واکنش به تصویر حرکت دهند. با این حال، آن یادگیری که قبلاً حاصل شده بود، هنوز قابل یادآوری بود.

بوستان می‌گوید: وقتی این ناحیه مخچه را غیرفعال می‌کنید، در واقع یادگیری جدید را مختل می‌کنید. یادگیری در این حالت بسیار کندتر است، بیشتر طول می‌کشد و عملکرد به سطح قبلی نمی‌رسد. این یک مثال عینی از عملکرد مخچه است که از اطلاعات پاداش برای شکل دادن به عملکرد شناختی در پستانداران استفاده می‌کند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که عملکرد حرکات تحت تأثیر خارج شدن مخچه خلفی-جانبی قرار نمی‌گیرد و به نظر می‌رسد خاموش کردن سایر قسمت‌های مخچه هیچ تفاوتی در روند یادگیری نداشته باشد.

همه اینها اطلاعات اضافی مهمی هستند تا بفهمیم مغز چگونه کار می‌کند و چگونه با دنیای اطراف سازگار می‌شود و همچنین چگونه بهتر می‌توانیم با شرایط ناشی از اختلال عملکرد طبیعی مغز مقابله کنیم.

بوستان می‌گوید: پژوهش ما شواهد روشنی ارائه می‌دهد که مخچه نه تنها برای یادگیری نحوه انجام اعمال ماهرانه مهم است، بلکه برای یادگیری اینکه کدام اعمال در موقعیت‌های خاص ارزشمندتر هستند نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

این پژوهش به توضیح برخی از مشکلات غیر حرکتی در افراد مبتلا به اختلالات مخچه کمک می‌کند.

این مطالهه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باید مکتب آوینی را بشناسیم
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد
  • رنگ‌های مناسب هر فصل رو بشناسیم (فیلم)
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • حزب الله چند میلیون دلار پهپاد اسرائیلی را سرنگون کرده است؟ | پهباد هرمس ۴۵۰ و ۹۰۰ صهیونیست ها را بهتر بشناسیم | ویدئو
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟