Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ برات قبادیان معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت در همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که در دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد، با اشاره به مجموعه اقدامات کشور در خصوص مهارت‌افزایی گفت: آنچه که در خصوص کارآفرینی باید ذکر کنم این است که فکر می‌کنم یک جای کار ما ایراد دارد و شهامت هم این است که این نکته را بپذیریم که ایراد کار ما کجاست باید بپذیریم که نتوانسته‌ایم در زمینه کارآفرینی موفقیت چندانی کسب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه در سیاست‌های کلی در ارتباط با آموزش به لحاظ فرهنگی مشکل جدی داریم، گفت: آن چیزی که در ساخت یک کارخانه اهمیت زیادی دارد سرمایه‌گذاری در مطالعات علمی است، اما زمانی که در کشور بودجه‌ریزی می‌کنیم هنگام بررسی موضوع آموزش‌های مهارتی سخن از هزینه‌های نظام آموزش می‌کنیم به هر حال هزینه چیزی است که خرج می‌شود و آورده‌ای ندارد این نگاه به نظام آموزشی قطعا کار ما را جلو نمی‌برد.
 
قبادیان با اشاره به اینکه سه سرمایه در اختیار هر کشور قرار دارد، گفت: یکی نفت و گاز و معادن  که سرمایه خدادادی است، البته کشور ما در این سرمایه بسیار ثروتمند بوده و یکی سرمایه فیزیکی که در حقیقت آن امکاناتی است که می‌توان به کمک آن تولید و اشتغال ایجاد کرد و سوم سرمایه انسانی است که به آن سرمایه پایدار می‌گویند در بخش تحقیق و توسعه وقتی به خوبی بررسی می‌کنیم می‌بینیم کشور‌هایی مانند فنلاند چه سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی مسئله تحقیق و توسعه انجام می‌دهند هر چه در این زمینه سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را خواهیم دید.
ایران به اندازه چین مرکز علمی دارد
 
معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این سوال که آیا واقعا این تعداد دانشجوی ارشد و دکتری مورد نیاز کشور است، گفت: چین با آن جمعیت میلیاردی ۲۳۰۰ مرکز علمی دارد، در حالی که در کشور ما ۲۱۰۰ مرکز علمی مشغول آموزش به دانشجو بوده و این یک ایراد اساسی است حتی عقل هم حکم می‌کند بعد از دیپلم تنها دو سال آموزش‌های لازم را به جوانان بدهیم و آن‌ها را وارد بازار کار کنیم از دید من دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید در اولویت اول باشد.
تحصیل ۹ هزار دانشجو در دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران
 
وی افزود: اینکه می‌بینیم افراد در مقاطع تحصیلی ارشد دکتری و پسادکتری مجددا نیاز به مهارت‌آموزی دارند و در گرفتن یک شغل ناموفق هستند، نشان دهنده عملکرد نظام آموزشی ما است، ۹ هزار دانشجو تنها در دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند که نیمی از آن‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند آیا واقعا به این میزان دانشجو نیاز داریم.
 
قبادیان با بیان اینکه ما در سیاست‌گذاری‌های نظام آموزش عالی دچار اشتباه شدیم، گفت: برخی می‌گویند علم و کسب آن مقدس است البته هیچ شکی در این سخن نیست توسعه حتما از مسیر علم می‌گذرد، اما اداره جامعه چطور؟ آیا بدون برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری می‌توان جامعه را اداره کرد؟ توجه به علم باید با نگاه عرضه‌محور باشد باید توجه کنیم که با چه کیفیتی دانشجو تربیت می‌کنیم.
 
معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این سوال که آیا کشوری مثل آلمان عرضه محور یا تقاضا محور افزود: اگر ما صلاحیت‌محوری را سر لوحه کار خود قرار دهیم موفق خواهیم بود مهم بحث توجه به کیفیت عرضه است اگر در همین زمینه سیاست‌های نظام آموزش عالی خود را اصلاح کنیم به هیچ موفقیتی نخواهیم رسید.
 
وی با بیان اینکه بعد از اهمیت سیاست‌گذاری، مسئله دوم توجه به نوآوری است، گفت: در نمایشگاه فناورانه نوآوری به آن اقدامات اطلاق می‌شود که در یک سال اخیر ایجاد شده است یعنی عمر یک طرح نوآورانه تنها یک سال است همین نوآوری‌ها مشکلات را حل می‌کند برای مثال ۹۵ درصد آب مصرف شده در بسیاری از کشور‌های پیشرفته برای استفاده در صنعت بازآوری می‌شود این عدد در کشور ما تنها ۳ درصد است.
باید از خام فروشی جلوگیری کنیم
 
قبادیان با اشاره به همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه‌ای در دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: ما باید از خام فروشی جلوگیری کنیم و به نیروی انسانی اتکا کنیم ما هیچ راهی نداریم جز اینکه تغییر پارادایم دهیم و فکرمان را اصلاح کنیم باید بخش خصوصی را با استعداد‌های داخلی آشنا کرد دیگر تولید در کشور جواب نمی‌دهد مگر اینکه رقابتی شود.
 
معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: دیگر نمی‌توان یک چاردیواری ساخت و مردم را مجبور کرد یک محصول خاص را تهیه کنند به همین دلیل است که اگر از دانش و خلاقیت‌های دانشجویی استفاده نکنیم صنایع ما ورشکسته خواهد شد در بازدیدی هم که از دانشگاه فنی و حرفه‌ای و استعداد‌های آن داشتم بسیار خوشحالم که می‌بینم در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چه ظرفیت‌های عظیمی در خصوص مهارت‌ها و خلاقیت‌های دانشجو وجود دارد.
 
وی قبادیان یادآور شد: هر کدام از ما وظیفه‌ای در خصوص رشد نوآوری‌های علمی و فناوری داریم معتقد هستم تمام اجزای مورد نیاز در خصوص رشد نوآوری علمی در کشور وجود دارد فقط باید این اجزا کنار هم قرار گیرند امیدوارم بتوانیم کشور را وارد توسعه کنیم، آن هم توسعه‌ای پایدار.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست دانشجویان دکتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۷۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود

به گزارش خبرنگار مهر،محسن مولوی ظهر امروز سه شنبه در مراسم تجلیل از کارگران نمونه استانی و جشنواره امتنان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در روز اول هفته کار و کارگر امسال، اظهار کرد: رکن اصلی جهش تولید کارگران هستند؛ مقام معظم رهبری فرمودند: کارگران و کارفرمایان دو همکار در جبهه نبرد اقتصادی می‌باشند.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در زمینه فضای اقتصادی کشور و فشارهایی که از سمت دشمنان تحمیل می‌شود، بیان داشت: ما در یک جنگ نبرد اقتصادی تحمیلی هستیم که فرقی با نبرد جنگ تحمیلی دوران دفاع مقدس ندارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سربازان این جنگ تحمیلی کارگران و کارفرمایان هستند یادآور شد: محقق شدن شعار سال با بازوان توانمند این عزیزان محقق می‌شود.

وی درباره راهبرد اول اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان داشت: هدایت صندوق‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انجام سرمایه‌گذاری در سطح استان می‌باشد، امسال شاهد عملیاتی و اجرایی شدن طرح‌های سرمایه‌گذاری در سطح استان هستیم و فاز اول حداقل ۴ هزار و پانصد میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری در سطح استان است که اتفاق می‌افتد.

مولوی خاطر نشان کرد: راهبرد اول نقش بی‌بدیلی برای ایجاد اشتغال پایدار در سطح استان و رفع معظل بیکاری خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال و تعهد راهبرد دیگر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است گفت: در سال ۱۴۰۳ توسط ۳۸ دستگاه اجرایی، میزان ۱۲ هزار ۹۵۱ فرصت شغلی در بخش خدمات، صنعت و کشاورزی ایجاد می‌شود.

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: با وحدت و مشارکت کارگران، کارفرمایان، مسئولین دولتی و آحاد دیگر باید بتوانیم نرخ بیکاری را کاهش دهیم.

وی به کاهش نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: امسال با مشارکت و تلاش همه دستگاه‌های اجرایی نرخ بیماری را تک رقمی می‌کنیم.

مولوی خاطر نشان کرد: یادمان باشد از مردانی که بهترین واژه‌های هستی شهید و شهادت را برگزیدند و با نام و خونشان عجین شد غافل نشویم که امروز این آسایش و آرامش را مدیون آن‌ها هستیم.

کد خبر 6093086

دیگر خبرها

  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری باید تک رقمی شود
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی 
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • دیدار کارکنان آموزش و پرورش استان مرکزی با نماینده ولیّ‌فقیه