Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@17:54:39 GMT

نشانه‌ای از ورشکستگی در آموزش‌وپرورش

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۱۰۷۴

نشانه‌ای از ورشکستگی در آموزش‌وپرورش

مشاوران مدارس مدام گفته‌اند آئین نامه هدایت تحصیلی اشکالات ساختاری زیادی دارد و عملا با شیوه نامه اجرایی مغایر است و این نتیجه‌ای جز شکست هدایت تحصیلی نخواهد داشت، ولی نه واحد مشاوره و نه متوسطه نمی‌پذیرند.

خبرگزاری تسنیم: مشاوران مدارس مدام گفته‌اند آئین نامه هدایت تحصیلی اشکالات ساختاری زیادی دارد و عملا با شیوه نامه اجرایی مغایر است و این نتیجه‌ای جز شکست هدایت تحصیلی نخواهد داشت، ولی نه واحد مشاوره و نه متوسطه نمی‌پذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدتماشاکارشناس مشاوره در آموزش و پرورش یادداشتی را درباره هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در اختیار این خبرگزاری گذاشته است.

در این یادداشت او به مسائل مبتلا به دانش‌آموزان پایه نهم و مشاوران مدارس در بحث هدایت تحصیلی اشاره کرده است.

مشروح این یادداشت بدین شرح است:

این روز‌ها یک میلیون دانش آموز پایه نهم خود را آماده می‌کنند تا با انتخاب رشته تحصیلی سرنوشت آموزشی خود و در نگاهی کلانتر سرنوشت آموزشی کشور را رقم بزنند، اما در این میان وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی معاونین آموزش ابتدایی و مسئولان آموزش و پرورش عشایر سراسر کشور خبر از نشانه‌های ورشکستگی آموزش و پرورش می‌دهد.

این واژه باید به گونه‌ای دیگر به کار برده شود البته نه از زبان وزیر آموزش و پرورش بلکه از زبان منتقدان. هم‌اکنون یکی از طرح‌هایی که با شکست مواجه و هزینه هنگفتی برای آن صرف شد هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم است.

سه سال تلاش برای نوسازی نظام هدایت تحصیلی با صرف میلیارد‌ها تومان نتیجه‌اش این شده است که معاون آموزش متوسطه آموزش‌وپرورش بگوید (مدیریت هدایت تحصیلی در سال‌جاری به مناطق آموزش و پرورش سپرده شداست). امری که ۲۰ سال پیش هم بر همین منوال بوده و لزومی بر هزینه میلیاردی در سه سال گذشته نبوده که بخواهیم این چنین عقبگردی داشته باشیم.

سال گذشته با تمام تلاش مشاوران مدارس جهت بهتر برگزارشدن هدایت تحصیلی خبر حذف امتیازات مشاوره‌ای شوک سنگینی به این مجموع از کارکنان آموزش وپرورش بود با این حال به خاطر نو بودن طرح آن‌ها به دیده اغماض از کنار موضوع گذشتند تا شاید امسال واحد مشاوره و معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش اشکالات طرح را بعد از دو سال رفع کنند، ولی با شنیدن این خبر که امسال نیز همچون سنوات گذشته ملاک هدایت تحصیلی نمرات دانش‌آموزان است عملا باید گفت: آموزش و پرورش دچار بی‌تدبیری شده است و این مسیر به زیان همه است.

آموزش و پرورش با این اقدام عملا آئین‌نامه هدایت تحصیلی و شیوه نامه اجرایی آن را در مقابل هم قرار می‌دهد چرا که در آئین‌نامه تصریح شده عملکرد تحصیلی فقط ۳۵ درصد از هدایت تحصیلی خواهد بود، اما در شیوه اجرا ما شاهد هستیم که هم در سال گذشته و سال جاری ۱۰۰ درصد هدایت تحصیلی نمرات دانش‌آموزان به عنوان ملاک انتخاب رشته لحاظ شده که این خلاف قانون و وعده‌ای است که به دانش‌آموزان، اولیا و مشاوران داده شده است.

قبل از آنکه ملاک هدایت تحصیلی نمرات دانش‌آموزان باشد باید یادمان بیاید که این نمرات هیچ محل اعتباری ندارد حتی برای خود آموزش‌وپرورش چرا که آقای چهاربند مدیرکل وقت شهر تهران در زمان تصدی این پست در یک نشست خبری اینگونه گفته بود (خدمت دکتر فانی عرض کردم که من شاید خوش بینانه، ۳۰ درصد سلامت امتحانات داخلی را ضمانت بکنم؛ چون نتوانستیم در سنجش‌ها و امتحانات داخلی موثر عمل کنیم).

با این وجود در دو سال گذشته هدایت دانش آموزان پایه نهم فقط از روی سوابق تحصیلی و نمراتشان صورت گرفت به واقع سوابقی که فقط ۳۰ درصد اعتبار دارد چقدر می‌تواند سرنوشت کشور را بر اساس آن مدیریت کرد؟ باید بگویم آموزش و پرورش برای آنکه بتواند توازن رشته‌ای را متعادل کند و تورم رشته تجربی را کاهش دهد دست به یک سری آزمون و خطا زد که با شکست مواجه شد به صورتی که سال به سال بر جمعیت دانش آموزان تجربی افزوده شده است.

در گذشته شاهد بودیم که آقای فانی وزیر وقت آموزش و پرورش مقصر به هم خوردن توازن رشته‌ای را مشاوران مدارس اعلام کرد و گفت: "اگر مشاوران همکاری خوبی می‌داشتند هدایت تحصیلی به خوبی اجرا میشد". اما در دو سال گذشته کسی نمی‌تواند کتمان کند که مشاوران نهایت تلاش خود را کرده‌اند چرا باز گره هدایت تحصیلی همچنان کور است و هنوز برگه‌های هدایت تحصیلی به دست دانش‌آموزان و اولیا نرسیده است؟ و در برخی مناطق هم که این کار صورت گرفته با پیامک اعلام شده برگه‌ها جمع آوری و مرجوع شوند.

باید بگویم مشاوران مدارس مدام گفته‌اند آئین نامه هدایت تحصیلی اشکالات ساختاری زیادی دارد و عملا با شیوه نامه اجرایی مغایر است و این نتیجه‌ای جز شکست هدایت تحصیلی نخواهد داشت، ولی نه واحد مشاوره و نه متوسطه نمی‌پذیرند. البته تا حدی هم مشخص است واحدی که ۱۵ سال در نیرو‌های ستادی خانه تکانی نکرده و ارتباط خود را با صف قطع کرده است و خود را مشغول حاشیه‌های سامانه‌های الکترونیکی غیر استاندارد کرده است باید گوش شنوایی نداشته باشد.

با این روش باید بگویم مشاوران را که مهم‌ترین سنگر نگه‌داشت دانش‌آموزان در آسیب‌های اجتماعی و روانی هستند از بین خواهیم برد و این همان فروپاشی آموزش و پرورش است که آقای وزیر آموزش و پرورش به اشتباه از آن به عنوان ورشکستگی یاد کرده است.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Yhv

منبع: فردا

کلیدواژه: ورشکستگی آموزش و پرورش هدایت تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۱۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات