Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@18:04:47 GMT

نشانه های ورشکستگی در نظام آموزش کشور دیده می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۵۶۲۰۲

نشانه های ورشکستگی در نظام آموزش کشور دیده می شود

وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه محوری و حذف رقابت فردی اصلی‌ترین سیاست در این وزارت آموزش و پرورش است که همه فعالان در این زمینه باید به آن توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید محمد بطحایی صبح امروز (شنبه) در نشست معاونان آموزش ابتدایی و مسئولان آموزش و پرورش سراسر کشور با بیان اینکه مدرسه محوری و حذف رقابت فردی اصلی‌ترین سیاست در این وزارت‌خانه است، اظهار کرد: اجرای این دو هدف باید به باور قلبی مسئولان آموزش ابتدایی کشور تبدیل شود چرا که ناکامی در این دو بخش به معنای ناکامی در سند تحول آموزش و پرورش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگرچه اختلالاتی در آموزش و پرورش وجود دارد و شاید در عمل این توقع را به سختی بتوان اجرا کرد، اما چشم‌اندازها باید به سمت نقش تنظیم‌کننده عوامل مؤثر در تضمین کیفیت آموزش ابتدایی باشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید دانش آموزانی را تربیت کنیم که حوصله شنیدن، تحمل کردن، صبوری و احترام به بزرگتر را متوجه باشند، اضافه کرد: باید به دنبال تربیت افرادی باشیم که به مبانی و ارزش‌های دینی و اجتماعی کشور خود احترام بگذارند و این یعنی کیفیت آموزش ابتدایی، بنابراین شما معاونان آموزش ابتدایی تنظیم کننده عوامل مؤثر در تضمین این کیفیت آموزشی هستید.

وی با اشاره به لزوم توجه به مقوله مدرسه محوری گفت: مدرسه مهم‌ترین و اصلی‌ترین رکن تعلیم و تربیت است و محلی است که نظام‌های تربیتی از آن جا شروع می‌شود. بر این اساس مدرسه یک موجود زنده است و باید تغذیه و تنفس کند.

بطحایی با بیان اینکه نگاه مدیریت مدرن سازمان‌های امروزی این است که سازمان‌ باید دارای بقا، رشد و تولید مثل باشد و چنانچه نتواند نیاز خود را تامین کند، می‌میرد، افزود: مدارس همه این سه رکن را داشته و بر این اساس به عنوان محور و رکن اصلی تعلیم و تربیت شناخته می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مدرسه محوری بحث امروز و دیروز نیست، افزود: این موضوع از دهه ۶۰ مطرح بوده اما جدی گرفته نشده و تنها در مفاهیم به آن اشاره شده است.

بروز نشانه‌های ورشکستی در نظام آموزشی کشور

وزیر آموزش و پرورش با ابراز تأسف از بروز نشانه‌های ورشکستی در نظام آموزشی کشور گفت: مهم‌ترین عامل این ورشکستگی انتقال محتوی آموزشی و برنامه‌های درسی از بیرون به مدارس است. در مدارس امروز اجازه تغییر در هیچ بخشی وجود ندارد و به طور کل رشد مدرسه در دست فضاهای بیرونی همچون وزارت‌خانه، اداره کل و ادارات مناطق است تاجایی که تعداد معلم و دانش‌آموز و ...در مدارس از قبل مشخص شده است و در مجموع  "حرکت" که یکی از ویژگی‌های موجود زنده است را از مدارس گرفته‌ایم.

مدیران مدارس بله قربان گوی وزیر و مدیرکل نباشند

وی با تأکید بر اینکه مدرسه باید به بلوغی برسد که خودش مسائل خود را حل کند و چشمش به دست وزیر و استاندار و مدیرکل نباشد، گفت: همه مدیران باید نقش حمایتی و پشتیبانی برای مدرسه داشته باشند نه اینکه مدرسه بله قربان گوی این عوامل باشد بلکه باید این روند برعکس شود و اگر این چنین شد آموزش و پرورش متعالی خواهیم داشت.

صلاحیت مدیران مدارس به صورت مکرر اندازه گیری می شود

بطحایی با تاکید بر اینکه ارتقای جایگاه مدیران در مدارس از مهم‌ترین سیاست‌های آموزش و پرورش در این دولت است،  اضافه کرد: نظام سنجش صلاحیت به دنبال اندازه‌گیری مکرر صلاحیت مدیران مدارس است و این نظام آن‌ها را به دوره‌های ارتقاء شایستگی‌ها هدایت می‌کند و البته مدیرانی که امتیاز آن‌ها پایین باشد با آن‌ها خداحافظی خواهیم کرد.  در این نظام سنجشی،‌گواهی‌نامه‌های شایستگی به مدیران داده می‌شود و به نوعی رتبه بندی مدیران مدارس انجام خواهد شد.

مسیر تربیت در آموزش ابتدایی به شدت منحرف شده است

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه مسیر تربیت در آموزش ابتدایی به شدت منحرف شده است، اظهار کرد: همه تلاش‌ها متأسفانه در مدارس امروز برای بالابردن سطح دانش است در حالی که بیرون از مدرسه نیازهای جامعه چیز دیگری است.

این خبر تکمیل می شود...

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اصفهان عشایر محمد بطحایی مدارس وزیر آموزش و پرورش اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۶۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند

به گزارش قدس خراسان، آذر رشیدی در آیین افتتاح پیش دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی در سه‌شنبه‌های امید که امروز در منطقه رضویه برگزار شد، اظهار کرد: ۸۰ درصد از مدارس استثنایی استان خیرساز هستند و این حاصل نگاه ویژه خیرین گرانقدر به دانش آموزان بانیازهای ویژه است.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان کرد: پیش‌دبستانی و دبستان بانو پروین گرجستانی از این جهت یک مدرسه استثنایی است که دانش‌آموزان آن استعدادهای نهفته استثنا دارند و این استعدادهای نهفته باعث استثنا شدن آن‌ها شده است که اگر این استعدادها به شکوفایی برسد این عزیزان جزو برترین دانش‌آموزان خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه همه دانش‌آموزان حق ادامه تحصیل دارند افزود: باید تلاش کنیم دانش‌آموز با نیاز ویژه‌ای به خصوص در مناطق محروم و روستایی از تحصیل باز نماند.

رشیدی گفت: این آموزشگاه، دومین آموزشگاهی است که در منطقه رضویه افتتاح شده و خدا را شاکریم که از مهر سال آینده دانش آموزان بانیازهای ویژه با آموزش‌های خاص و معلمین متخصص در این منطقه ادامه تحصیل خواهند داد.

در ادامه همچنین جواد روحانی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی نیز فعالیت‌های خیرین مدرسه‌ساز را بسیار ارزشمند و قابل ستایش عنوان کرد و گفت: این باقیات و صالحات افراد خیر است که یادگارهایی معنوی به جای می‌گذارند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در میان همه کارهای خیر، مدرسه‌سازی متمایز است، افزود: مدرسه جایگاه ویژه و ممتازی دارد؛ چرا که مدرسه نه تنها یک مکان، بلکه بنایی رفیع با جایگاهی بلند است. از مدرسه آینده یک سرزمین ساخته می‌شود و خیرین به عنوان معماران مهربانی که امروز به پاس تکریم آن‌ها جمع شده‌ایم، به نسل امروز و فردا آموخته‌اند که بخشنده بودن، بیش از آن که تمکن مالی بخواهد قلب بزرگ و دل عاشق می‌طلبد.

روحانی بیان کرد: توسعه فضاهای آموزشی به یقین زمینه‌های رشد و پیشرفت همه جانبه کشور به ویژه در بخش علمی را که زیربنای اصلی توسعه است، فراهم می‌سازد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی، گفت: این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰ متر و با زیربنای ۲۵۰ متر مربع به ارزش بالغ بر ۳ میلیارد تومان با مشارکت نیک‌اندیش بانو پروین گرجستانی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان احداث شد.

گفتنی است، زمین آموزشگاه توسط علی جان مقیمی به اداره آموزش و پرورش استثنایی اهدا شده بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه در این استان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج