Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@08:35:23 GMT

آمار قبولی کنکور نشانه مطلوبیت مدارس نیست

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۰۱۲۷

آمار قبولی کنکور نشانه مطلوبیت مدارس نیست

به گزارش ایرنا، حسن بنیانیان شامگاه پنجشنبه در بیستمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان فارس با بیان این که 45 درصد خیرین مدرسه‌ساز در مدارس خیرساز تحصیل کرده‌اند، افزود: خیرین نباید تصور کنند که تنها، یک مدرسه ساخته‌اند؛ بلکه با این اقدام نیک درواقع مدرسه‌ساز‌های بعدی را تربیت می‌کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مدارس خیرساز نخبگانی تربیت می‌شوند که توأمان از تعلیم و تربیت بهره‌مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یکی از اهداف سند تحول آموزش و پرورش کشور را تقویت فرایند تربیتی در مدارس دانست و گفت: عمل خیر تجلی‌بخشی عینی و عملی به باور‌ها است.
بنیانیان اظهار داشت: خیرین از جمله افرادی هستند که اسلام را در کشور درست ترجمه می‌کنند و این در حالی است که انسان‌های با ادعای تدین در کشور سراغ داریم که درآمدشان از محل قاچاق است و سالی یک بار باید به سفرهای زیارتی بروند تا آرامش یابند.
وی افزود: کار خیر در مدرسه‌سازی هم‌افزایی ایجاد می‌کند و زمینه تقویت واقعی نظام جمهوری اسلامی، پاسداشت خون شهدا و احیای تمدن فرهنگی ملت ایران را فراهم می‌کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه خیرین، باورشان به تعالیم اسلامی را درمقابل چشمان مردم تصویر کرده اند، ابراز داشت: این افراد به تربیت جامعه اهتمام دارند و از همین رو باید قدر خود را بشناسند و از خدا برای دریافت این لیاقت سپاسگزاری کنند.
وی با بیان اینکه باید با فعالیت‌های هنری این کار ارزشمند را بازتولید کنیم، ابراز داشت: رسالت خیران دعوت دیگران به لذت بردن از این امر معنوی است و هر خیری متناسب با شرایط و روابط خود باید مبلّغ این کار خیر باشد و این لذت را به دیگران هم بچشاند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: تشکل سازمان‌دهنده خیرین باید لذت معنوی کار خیر را به تصویر بکشد؛ زیرا تجربه نشان داده است که کار خیر از جنس شهید دادن است؛ یعنی همانگونه که هرکس لیاقت ندارد جان خود را در راه خدا بدهد، هر فردی نیز لیاقت ندارد که مالش در راه خدا صرف شود.
بنیانیان با تأکید بر اهمیت تربیت در نظام آموزشی خاطرنشان کرد: زحمت خیرین زمانی میوه می دهد که از مدارسی که می سازند نخبگانی با علم و عمل تحویل جامعه شود و این موضوع از اهداف سند تحول آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ساختمان‌سازی نقشی بسیار مهم دارد؛ زیرا وقتی ساختمان مدارس کیفیت کافی را ندارد به‌سرعت بر عملکرد تعلیم و تربیت تاثیر منفی می گذارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتقای وضعیت تربیتی در مدارس به ویژه مدارس پسرانه را خواستار شد و گفت: در مدارس تیزهوشان نیز که باید برنامه خاص تربیتی ارائه دهیم، شاهد هستیم که دانش‌آموزان تنها برای کنکور آماده می‌شوند و این وضعیت نگران کننده است.
این مقام مسئول همچنین بر اهمیت آموزش مدیران برای استفاده درست و حفظ مدارس نیز اشاره کرد و بیان داشت: بخشی از کاهش عملکرد مدارس از آن رو است که مدیران را آموزش نداده‌ایم که چگونه مدرسه را مدیریت کنند.
بنیانیان گفت: شرایط فعلی در حوزه زیرساخت‌های آموزشی چنان نامطلوب است که درحال حاضر راضی به ساختن چند کلاس هستیم تا از ریزش آوار بر سر دانش‌آموزان جلوگیری کنیم؛ وگرنه روزی که تعلیم و تربیت این کشور را نجات دهیم باید تحول عمیقی در مدرسه‌سازی ما رخ دهد که این رسالت عزیزان ما درنوسازی است و در بخش دیگر، آموزش و پرورش باید مدیرانی را آموزش دهد که ظرافت‌های مدارس را بشناسند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از مدارس کشور، امروز از مفاهیم تربیتی مطلوب فاصله دارند و بی نظمی را تزریق می‌کنند و این شلختگی تا پایان عمر با دانش آموزان خواهد ماند.
بنیانیان پیشنهاد داد که خیرین درصدی از هزینه‌های تقدیمی را با اعلام رضایت شرعی به توسعه نرم‌افزاری مدارس اختصاص دهند.
وی ادامه داد: تجلیل و تقدیر از مدیرانی که توانسته‌اند در مدارس خود تعلیم و تربیت را توأم کنند، در این باره امری بسیار مهم است؛ زیرا سبب می‌شود عملکرد این مدرسه به صورت واقعی چند برابر شود؛‌ بدین‌ترتیب جریانی مردمی را سامان داده‌ایم که روح طرح تحول آموزش و پرورش در آن رعایت می‌شود.
7375 / 2027
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی قاچاق کنکور ملت ایران جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!

  گویا قرار است این شهریه‌ها به‌زودی شفاف شود تا شاهد دریافت رقم‌های مختلف از خانواده‌ها نباشیم. بر همین اساس بهنام نیک‌نژاد، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش درباره ابلاغ آیین‌‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس خبر داده و می‌گوید: «طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی باهدف شفاف‌سازی ایجادمی‌شود. البته این قانون در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت،عمدتا مورد اعتراض مدارس قرارمی‌گرفت.» قانونی که مدارس غیردولتی خیلی کاری به آن ندارند و همچنان نرخ شهریه‌های‌شان بیشتر از نرخ مصوب است.ایجاد چنین سامانه‌های الکترونیکی یکپارچه‌ای می‌تواند مدیریت، نظارت و ارزیابی دقیقی از این مدارس داشته باشد و در راستای پاسخگویی و شفافیت مالی برای مردم است. با وجود این‌که سقف مبلغ دریافتی مشخص شده اما بسیاری از مدارس غیردولتی به همین مبلغ هم برخی موارد دیگر همچون شهریه فوق‌برنامه درسی، شهریه فوق‌برنامه مکمل و شهریه تابستانی هم با آوردن یک کلمه اختیاری، اضافه می‌کنند. از طرفی وزارت آموزش‌وپرورش، در آیین‌‌نامه جدیدی که برای این مدارس در نظر گرفته، تاکید کرده است که با مدارس غیردولتی متخلفی که شهریه بالاتر از مصوبه رادریافت کنند،برخورد خواهد شد.البته این باراولی نیست که مسئولان وزارت آموزش‌وپرورش برای مدارس غیردولتی که شهریه‌های نجومی دریافت می‌کنند خط و نشان می‌کشند. 
   
آموزش پولی در مدارس غیردولتی
در خرداد ۱۳۶۷، قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی در مجلس شورای اسلامی تصویب و آموزش در ازای پول شکل رسمی‌‌تری به خود گرفت. مدارس غیر دولتی  که فلسفه تشکیل آنان به‌ظاهر ارائه خدمات آموزشی بهتر و باکیفیت‌‌تر به مردم است؛ اما متاسفانه گاهی شاهد این هستیم که در برخی از مدارس معروف غیرانتفاعی که شهریه بالایی هم دریافت می‌کنند، خدمات با شهریه‌ها خیلی همخوانی ندارد.خانم احمدی، یکی ازمادرانی است که دو فرزندش درمدرسه‌ای غیردولتی در محدوده خیابان قلهک درس می‌خوانند. او به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: «شهریه اعلام‌شده برای سال تحصیلی جدید یکی از فرزندانم که سوم دبستان است، ۹۵میلیون تومان و برای پسرم در مقطع پیش‌دبستانی، ۸۵میلیون تومان است!» طبق گفته این مادر، این مبالغ جدا از برخی از مراسم‌هایی همچون جشن تکلیف است.«من دوست ندارم دخترم در کلاسی درس بخواند که بیشتر از ۴۰نفر شاگرد دارد و معلم نمی‌‌تواند به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»این را مادر یکی از دانش‌آموزانی می‌گوید که فرزندش در یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران مشغول به تحصیل است؛ اما او از افزایش قیمت‌ها نیز گلایه دارد و ناراضی است.  از یکی از پدرانی که دخترش سوم ابتدایی است و در مدرسه‌ای غیرانتفاعی درمحدوده سهروردی تحصیل می‌کند هم سؤال کردیم، او توضیح می‌دهد: «سال گذشته هزینه دریافتی مدرسه دخترم ۵۰میلیون تومان بود و طبق اعلام مدرسه، امسال حدود ۱۰ الی ۲۰میلیون افزایش قیمت خواهد داشت»؛ خانواده‌هایی که مجبورند به سبب برخی از دلایل این هزینه‌ها را متحمل شوند. 
   
بی‌عدالتی آموزشی!
مدارس غیردولتی در ایران عدالت آموزش را زیر سؤال برده‌‌اند، چراکه با وجود تراکم بالای دانش‌آموزان در مدارس دولتی، کیفیت آموزشی این مدارس تغییر کرده است. همین موضوع منجر به این شده تا خانواده‌ها تحت هر شرایطی شهریه مدارس غیرانتفاعی را حتی بالاتر از نرخ مصوب فراهم کنند وفرزندان‌‌شان را به آنجا بفرستند.میزان تورمی که امروز به هزینه مدارس غیرانتفاعی رسیده است، نظم آموزشی را برهم می‌زند.موضوعی که خطری جدی برای نظام آموزشی کشور و آینده تحصیلی و تربیتی نسل بعدی محسوب می‌شود.شایدبااین نرخ‌های مصوب بسیاری ازدانش‌آموزان به مدارس دولتی برگردندکه همین موضوع هم مشکل‌ساز است. به نظر می‌رسدکه بهبوداوضاع مالی مدارس غیرانتفاعی وبالا بردن کیفیت مدارس دولتی،تنها راه چاره این آشفته‌بازار است. 

دیگر خبرها

  • صحرایی: غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • وجود یکهزار و 700 کلاس درس نیمه تمام در آذربایجان‌غربی
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • آذربایجان‌غربی نیازمند جذب اعتبارات مدرسه‌سازی است
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود